Onnistunut projekti – hyvä fiilis!

Sain eilen päätökseen yhden pidemmän asiakasprojektin. Tavoitteet saavutettiin ja asiakas oli tyytyväinen tehtyyn työhön ja tuloksiin. Valmistunut projekti oli aikakriittinen eli tuotoksien valmistuminen suunnitellusti oli erityisen tärkeää.

Keskeiset tekijät projektin onnistumisessa olivat:

1. Riittävällä tasolla oleva, selkeä projektisuunnitelma ja realistinen aikataulu

Projektin osapuolilla oli yhteinen suunnitelma ja tiedettiin, mitkä tuotokset olivat välttämättömiä projektin onnistumisen kannalta ja mistä tuotoksista voidaan joustaa, mikäli aika ei riitä niiden toteutukseen. Vastuut olivat yksiselitteiset, ymmärrettiin mitä piti saada aikaiseksi ja tuotosten toteutukseen oli varattu riittävästi aikaa.

2. Kokeneet projekti-ihmiset ja hyvä yhteistyö projektin osapuolien välillä

Projekti oli miehitetty hyvällä kokemuksella. Osapuolet oppivat tuntemaan toisensa hyvin projektin aikana ja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi tehtiin töitä rakentavassa hengessä. Sovituista aikatauluista pidettiin kiinni kriittisten tehtävien osalta ja osapuolet pyysivät tarvittaessa apua ja tukea oikeilta tahoilta tavoitteiden saavuttamiseksi.

3. Sitoutuneet ihmiset

Projekti asetti tekijöilleen houkuttelevan haasteen, johon tartuttiin. Tekijät olivat sitoutuneita yhteiseen tavoitteeseen ja tuottivat vastuullaan olevat tuotokset aikataulussa. Ongelmatilanteissa pyydettiin apua ja sitä myös tarjottiin etupainotteisesti.

4. Johdon vahva sitoutuminen projektiin ja tehokas päätöksenteko

Johdon sitoutumista projektiin ei tarvinnut kyseenalaistaa projektissa, vaan kaikki tarvittava tuki ja apu olivat saatavilla. Ohjausryhmätyöskentely oli tehokasta ja toimi projektin tarpeen ehdoilla.

5. Riskienhallinta

Projektin esteet pyrittiin eliminoimaan välittömästi, kun ne oli tunnistettu. Tehtiin myös tehokasta riskien vaikutusten minimointia.

6. Rakentava ja avoin kommunikaatio osapuolien kesken

Projektin käytöskoodi oli herrasmiesmäinen ja kommunikaatio osapuolien välillä oli rakentavaa, joka edesauttoi hyvien tulosten syntymistä. Tehtiin yhtä projektia ja tavoiteltiin yhteistä tavoitetta.

Millä eväillä olet onnistunut omissa projekteissasi viime aikoina?

Yksi ajatus artikkelista “Onnistunut projekti – hyvä fiilis!”

Kommentit on suljettu.